Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKTs historie

Strøm til livet siden 1891

Vores rejse har været en historie om konstant innovation af de kabelløsninger, der udgør rygraden i vores moderne verden. Fra de første lyspærer til de grønne megawatt, der i dag genereres af vedvarende energi, har NKT været en betroet partner, som skaber de afgørende kabelforbindelser, der leverer strøm til samfund over hele verden.
Nye teknologier, forbrugsmønstre og voksende befolkninger medfører at behovet for strøm stiger. Det stiller konstant nye krav til kapaciteten i de globale elnet, og vi sikrer, at vores kabler hele tiden udvikler sig, så de har de den nødvendige kapacitet, effektivitet og egenskaber til at sikre, at de globale elnet kan møde de stigende krav.
I NKT, har vores fokus på konstant innovation været drivkraften bag vores stærke markedsposition, og vi har gang på gang sat nye standarder for kabelindustrien. Det gør, at NKT er bredt anerkendt for innovation, kvalitet og stor ekspertise.

Siden 1891

Vores historie går tilbage til 1891, da skibsreder H.P. Prior så potentialet i at fremstille ledninger af høj kvalitet til distribution af strøm og til den nymoderne telefon. Han grundlagde NKT under den anden industrielle revolution, hvor kul og gas måtte vige pladsen for elektricitet som kilden til strøm til private husholdninger og industrien
H.P. Prior var en del af gruppen af entreprenører og industrialister i det 19. århundrede, som banede vejen mod den komfort og bekvemmelighed, som i dag er naturlig i vores moderne verden, der kører på elektrisk strøm. Inden for syv år efter etableringen var virksomheden vokset og blevet børsnoteret på i København som Nordiske Kabel- og Traadfabrikker, NKT.
I dag er NKT en af verdens førende kabelvirksomheder med afdelinger i mere end 14 lande og produktionsfaciliteter i Tyskland, Sverige, Polen, Tjekkiet, Norge og Danmark. Vi bidrager nu med kabelteknologi til den digitale tidsalder i den fjerde industrielle revolution og den globale omstilling til vedvarende energi.

Tidslinje

Tag med på vores rejse siden 1891

2022

Brandsikre kabler

Overtagelse af Ventcroft i Det Forenede Kongerige for at fortsætte udvidelsen af produktporteføljen af applikationer.
NKT_acquisition_2022$COR_COR_COR_EN.jpg
2020
Offshore Windmill farm in the ocean Westermeerwind park, windmills isolated at sea on a beautiful bright day Netherlands Flevoland Noordoostpolder. Huge windmill turbines

NKT sigter mod netto-nul-emissioner

Som den første store producent af strømkabler tilslutter NKT sig officielt Science Based Target-initiativet for at blive en virksomhed med netto-nul-emissioner. Begynder at drive alle produktionsanlæg på grøn elektricitet.
Offshore Windmill farm in the ocean Westermeerwind park, windmills isolated at sea on a beautiful bright day Netherlands Flevoland Noordoostpolder. Huge windmill turbines
2020

NKT vinder de tyske korridorprojekter

525 kV-kabelsystemet er et centralt element i udviklingen af et jævnstrømsnet, der kan udnytte vedvarende energiproduktion mere effektivt. NKT har fået store ordrer til de tyske korridorprojekter, som er vigtige forudsætninger for den grønne omstilling i Tyskland.
Suedlink TenneT
2017
HV Offshore cable in last stages of manufacturing

Overtagelse af fabrik i Karlskrona

Med overtagelsen af ABB HV Cables i Sverige øgede NKT kapaciteten for produktion af HV-kabler og offshore-kabeludlægning med indsættelsen af det kundefremstillede skib NKT Victoria.
HV Offshore cable in last stages of manufacturing
2013

Ericsson

Overtagelse af Ericssons strømkabelaktiviteter i Sverige for at øge vores produktportefølje inden for applikationer.
Universal cable hung up as an overhead line
2010
Exterior view of production site in Cologne

Nyt, topmoderne anlæg

Åbning af det nye, topmoderne produktionsanlæg i Køln, Tyskland.
Exterior view of production site in Cologne
2001

Udvikling af et superledende kabel

NKT udvikler som de første et superledende kabel.
Sectional view of superconducting cable
1995
Installer stripping a halogenfree cable

PVC- og halogenfrie kabler og ledninger

Introduktion af et helt nyt udvalg af PVC- og halogenfrie kabler og ledninger. Disse nye produkter blev udviklet og introduceret af miljø- og sikkerhedsmæssige årsager.
Installer stripping a halogenfree cable
1954

Verdens første offshore HVDC MI-kabel

NKT lancerer det første HVDC-kabel og forbinder Gotland med det svenske fastland.
Black and white historical photo of the IEEE link
1891
Portrait of H.P. Prior

Vores grundlæggelse

Danskeren Hans Peter Prior grundlægger Nordiske Kabel- og Traadfabrikker A/S.
Portrait of H.P. Prior

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...