Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

Bestyrelsen udpeger Claes Westerlind som ny CEO af NKT

9. maj 2023

NKT’s bestyrelse har fra dags dato udnævnt Claes Westerlind som administrerende direktør for NKT. Claes har omfattende erfaring fra kabelindustrien og indgående kendskab til NKT’s højspændingsforretning, marked og teknologi. Udnævnelsen vil styrke NKT’s eksekvering af ReNew BOOST samt eksekveringen af de nyligt annoncerede udvidelser af Karlskrona, Sverige.

Claes_Westerlind_NKT_(1).jpg
Claes Westerlind (41, svensk statsborger) kom til NKT i 2017, da NKT købte ABB HV Cables i Sverige, og siden 2019 har Claes haft stillingen som Executive Vice President, Solutions Karlskrona, og været medlem af det globale ledelsesteam i NKT. Sammen med det stærke og erfarne team har han været medvirkende til at sikre den rekordhøje ordrebeholdning i højspændingsbranchen samt lede investerings- og ekspansionsprogrammerne i Karlskrona, der blev lanceret i 2020.  
Bestyrelsesformand, Jens Due Olsen, siger:
- Bestyrelsen er glad for at kunne offentliggøre Claes Westerlind som ny administrerende direktør. Siden 2019 har Claes været Executive Vice President for vores højspændingsvirksomhed i Karlskrona, Sverige, hvilket bidrager med en væsentlig del af virksomhedens forbedrede resultater. Han har været en central leder med fokus på at opbygge stærke teams, udvise strategisk indsigt, evne til at udføre komplekse ekspansionsplaner og levere langsigtet værdi gennem kundecentrerede og innovative løsninger. Med udnævnelsen af ​​Claes som ny administrerende direktør i NKT har vi fundet den rigtige profil til yderligere at styrke vores kabelforretning og fortsætte med at positionere os til at vokse med omstillingen til vedvarende energi og elektrificering af samfundet.
Administrerende direktør Claes Westerlind siger
- Jeg er glad for tilliden fra bestyrelsen, og at de giver mig muligheden for at lede de næste faser af vores strategiske rejse. Jeg brænder for kabelbranchen, og det er et privilegium for mig at lede en virksomhed med så lang en historie og et stort potentiale givet de stærke markedsudsigter for kabelløsninger. Jeg ser frem til at fortsætte fokus på vækst, innovation og bæredygtighed sammen med det globale ledelsesteam og alle kollegaerne i NKT rundt om i verden.
Inden han kom til NKT, arbejdede Claes i forskellige tekniske-, salgs- og ledelsesroller i ABB (i dag Hitachi Energy) fra 2006-2017, både i højspændingskabel- og transformerforretningerne.
Claes Westerlind afløser Alexander Kara, som hatr besluttet at forlade NKT på grund af personlige årsager.
Alexander Kara har besluttet at fratræde sin stilling som CEO af personlige årsager.
Bestyrelsesformand, Jens Due Olsen, siger:
- Jeg vil gerne takke Alexander Kara for det engagement han har vist i NKT, siden han kom til selskabet i 2019. Han har stået i spidsen for en succesfuld transformation af kabelforretningen siden 2019, som har løftet de finansielle nøgletal. Virksomheden står nu i en stærk position til at vokse med overgangen til vedvarende energi og elektrificeringen af samfundet.

Louise Westh Naldal

VP Group Communications
Image Louise Naldal

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Asnaes
Loading...