Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

Energinet først med ny kabelsamling fra NKT i indsats for reducerede omkostninger og mindre spild

19. mar. 2024

NKT har leveret den første ordre på sin nye Adaptive Rigid Sea Joint til den danske netoperatør Energinet. Den nye kabelsamling giver Energinet mulighed for at optimere lagerbeholdningen og minimere spild, da den kan tilpasses flere typer søkabler fra forskellige leverandører.

NKT_Rigid_Sea_Joint.jpg
Den adaptive Rigid Sea Joint, som er udviklet af NKT, kan reducere omkostninger til opbevaring, reservedele og lagerbeholdning for ejere af søkabler, da den er kompatibel med flere typer energikabler. Den adaptive kabelsamling er velegnet til reparation af samtlige cirka 350 kilometer HVAC-søkabler i Energinets net.
Med et transmissionsnet, der omfatter mange forskellige og relativt korte forbindelser til HVAC-energikabler, er Energinet ideelt placeret til at drage fordel af den nye kabelsamling.
- Vi er meget tilfredse med det igangværende samarbejde med NKT. Leveringen af Adaptive Rigid Sea Joints vil forbedre vores reservedelsstrategi og resultere i reducerede omkostninger og mindre spild, samtidig med at vi styrker robustheden i vores offshore-infrastruktur. Selvom vi håber, at vi kun sjældent får brug for dem, er vi glade for, at vi nu kan stole på NKT’s erfaring og evner inden for reparation af søkabler fra forskellige leverandører, siger Rene Dogan, Offshore Cable Specialist hos Energinet.
Hos NKT er der ligeledes stor tilfredshed med samarbejdet med Energinet og lanceringen af den nye kabelsamlingsløsning.
- Vi er stolte af at kunne levere denne nye løsning til Energinet, som er en mangeårig samarbejdspartner for NKT. Ved at levere den adaptive Rigid Sea Joint løser vi en udfordring på markedet. Kontrakten med Energinet er ikke kun et bevis på det stærke samarbejde mellem vores virksomheder, men også deres engagement i sammen med NKT at optimere ydeevnen og bæredygtigheden af deres aktiviteter, siger Rico Bruus, direktør og chef for Service i Danmark hos NKT.
Samling designet til flere typer højspændingskabler Traditionelle reparationsmuffer til søkabler er designet til det specifikke kabelsystem. Det resulterer i specialdesignede reservedele, der opbevares til hvert enkelt kabeldesign i en operatørs net. Imidlertid ejer operatører ofte flere forskellige kabelsystemer, og fejl på hvert enkelt kabel forekommer meget sjældent, så mange af reservedelene forbliver ubrugte i mange år. Det medfører høje omkostninger til indkøb og opbevaring af reservedelene samt øget behov for lagerplads. Dette fører til høje omkostninger til indkøb og opbevaring af reservedele samt øget spild fra forgængelige komponenter, der skal udskiftes periodisk, hvis de ikke bruges.
For at imødegå dette har NKT udviklet Adaptive Rigid Sea Joint, som kan fungere som en reparationsmuffe til en bred vifte af HVAC-søkabler. Kabelsamlingerne anvender en platform af grundkomponenter, der kan anvendes på tværs af forskellige kabeltyper. Dette reducerer antallet af reservedele, der kræves på lager, samtidig med at behovet for udskiftning på grund af udløb mindskes.
Lene Christoffersen
Communications Partner
Image Lene Christoffersen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...