Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

Installatørernes kunderne efterspørger bæredygtighed

21. jan. 2022

Fuld fart frem. Trods Corona er el-branchen præget af travlhed, og det kan mærkes hos installatørfirmaet Hahn & Damgaard som løser el-opgaver for kunder af alle størrelser indenfor både det private og offentlige erhverv. Hahn & Damgaard tilbyder hele paletten indenfor vedvarende energi såsom solceller og el-ladestandere.

Image of LinkedIn HD
De kan også mærke, at det betyder mere og mere for deres kunder at handle med virksomheder, der har et bæredygtigt totalkoncept, fordi slutforbrugeren efterspørger det. Klima og klimapolitik er nemlig for alvor kommet på dagsordenen og installationsvirksomhederne bliver mødt af flere krav til bæredygtighed frem mod 2030. De største udfordringer ved bæredygtighed er dog, at det er tidskrævende på grund af ekstra administration.
Det skal være nemt for installatøren at tænke i bæredygtige processer og materialer
”Vi løser opgaver for f.eks. el-bilbrugere med opstilling af ladestandere til elbiler, både i private hjem, på arbejdspladser og ved offentlige bygninger. Men der er altså brug for et gevaldigt grønt løft, hvis Danmark skal følge med. Det er vigtigt, at jeg kan stå inde for de produkter jeg bruger og det er meget vigtigt for mig at være en seriøs samarbejdspartner. Vi ved for eksempel ikke meget om, hvordan de enkelte byggematerialer påvirker miljøet eller indeklimaet, hvordan skal den mindre virksomhed så vide det? Vi har brug for information og nogle simple retningslinjer, for at det bliver nemt at tænke i bæredygtige processer og materialer”, siger Poul Henningsen. Derfor bruger Poul Henningsen kun NKT fordi han ved at han kan få rådgivning i form af retningslinjer som dokumenterer og understøtter de installationsløsninger han tilbyder sine kunder.
Charger for electrical cars, Karlskrona
Har valgt at specialisere sig i grønne løsninger
Når de små og mellemstore håndværksvirksomheder oplever, at det ikke er nemt at vælge den bæredygtige vej, er det også en udfordring for NKT.
”De kommende år skal der etableres lade-standere i hele Danmark for over 200 millioner. I NKT arbejder vi dagligt med at oplyse og rådgive vores kunder til mere miljørigtige og grønne løsninger for vi vil gerne understøtte el-installatørernes forretning og fortælle, hvad det egentlig indebærer at købe kabler fra NKT. Vi skal hjælpe installatørerne og skabe nogle rammer, der gør, at de for eksempel undgår at skulle afse uforholdsmæssigt megen tid foran computeren med at dokumentere de løsninger, de bruger, når de i stedet kunne bruge tiden ude på byggepladsen med at skabe værdi for deres kunder.” siger Henrik Sørensen, Salg NKT, grossist/Installatør.
”Interessen for grøn omstilling er eksploderet, og der er bred enighed om i samfundet, hvor vi skal hen, og så er spørgsmålet bare hvordan. Jeg er overbevist om, at vi bare skal tage det i opløbet og ikke vente med, at der kommer løsninger på alting. Der skal være nogen, som har modet til at gå foran, og det har jeg”, siger Poul Henningsen.” Det er ikke kun fordi, det er oppe i tiden, at Hahn & Damgaard har valgt at specialisere sig i grønne løsninger. Klimaet er vores alles ansvar, og som el-firma gør vi vores ved at skabe energibesparende el-løsninger. Det handler om omtanke, bæredygtighed og almindelig sund fornuft”, slutter Poul Henningsen.
Gør en grøn forskel
Mange danske virksomheder arbejder på at sikre, at alle direkte leverandører - herunder elinstallationsvirksomheder - kun bidrager med leverancer til virksomheden, der er baseret på 100 pct. grøn strøm, ellers vil de se sig om efter andre leverandører.
NKT driver sin produktion af kabler med elektricitet fra vedvarende energi og reducerer dermed CO2-udledningen fra eget energiforbrug med 66%. For NKT er skiftet til grøn strøm et vigtigt skridt i at understøtte den globale omstilling til vedvarende energi ved at reducere CO2-aftrykket af kabelløsningerne. Som den første store producent af energikabler har NKT tilsluttet sig officielt Science Based Target-initiativet med ambitionen om at blive et netto-nuludledende selskab.
Som kabelproducent, støtter NKT også op om den grønne omstilling ved at have fokus på udvikling af produkter, der understøtter bæredygtighed.

Der skal være nogen, som har modet til at gå foran, og det har jeg.

— Poul Henningsen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...