Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT afslutter højpræcisions kabelreparation

1. dec. 2017

NKT har afsluttet reparationen af offshore-kablet Skagerrak 2, der løber mellem Norge og Danmark. Operationen blev udført inden for den planlagte tidsramme, og kabelforbindelsen er nu genoprettet mellem de to lande.

Welding of a high voltage cable during an offshore service installation
Højspændingskablet Skagerrak 2, der løber mellem Kristiansand i Norge og Tjele i Jylland, blev beskadiget i slutningen af juli. Som beskrevet den 23. oktober vandt NKT turnkey-ordren på reparationen af det 250 kV masseimprægnerede (MI) jævnstrømskabel (HVDC) fra Norske Stattnet. NKT har gennemført hele reparationen, mens den efterfølgende nedgravning af kablet blev udført af Statnetts kabelfartøj Elektron.
Espen Kiær, projektleder for reparationen hos Statnett, siger:
NKT har gennemført kabelreparationen på en professionel og effektiv måde. Både fartøjet NKT Victoria og teamet i NKT har bevist, at de snildt kan håndtere reparationer af offshore-kabler. Vi har nydt samarbejdet med NKT på dette projekt.
Projektet blev designet med særligt fokus på det udfordrende efterårsvejr i Skagerrak samt ambitionen om at få kabelforbindelsen genetableret så hurtigt som muligt. 
Oliver Schlodder, Executive Vice President and Head of Service and Accessories i NKT, siger:
Effektivitet og kvalitet er centralt for et succesfuldt serviceprojekt, og vi kan tydeligt se, hvordan Statnett og andre kunder får udbytte af en turnkey-operation med kun én leverandør. Når vi udfører alt fra planlægning til eksekvering, sikrer vi vores kunder højere effektivitet, smidige snitflader og en lavere projektrisiko.
Den ambitiøse projektplan blev udarbejdet og gennemført på baggrund af de ingeniørmæssige kompetencer, den store erfaring med kabelreparationer i NKT samt kabelfartøjet NKT Victoria.
Netop NKT Victoria spillede med sit dynamiske positioneringssystem (DP3) og rådgivende marinesystem en særlig rolle i reparationen, hvor kabelsamlingerne skulle monteres med stor præcision i det udfordrende vejr. Kabelforbindelse Skagerrak 2 var tilbage i drift den 3. november 2017 inden for den planlagt tidsplan. 
NKT har stor erfaring med installation og service af on- og offshore højspændingskabler inden for både jævn- og vekselstrøm. Serviceopgaven i Skagerrak er en CIS-totalentreprise (Cable System, Installation and Service), der giver kunder som Statnett mulighed for kun at arbejde sammen med en leverandør, hvilket øger fleksibiliteten og reducerer risikoen i kabelprojekter. Se video fra kabelreparationen af Skagerrak 2 her
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...