Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.
Denne side er oversat automatisk, det originale indhold kan findes på www.nkt.com

NKT afslutter højspændingskabelprojekterne for elektrificering af Utsira High offshore felterne i Norge

28. mar. 2023

NKT har færdiggjort de strømkabelsystemer, der forbinder seks offshoreplatforme ved Utsira High med strømforsyningen på land. Kabelsystemerne spiller en central rolle for at reducere kulstofemissionerne fra den norske kontinentalsokkel med 1,2 millioner tons årligt.

NKT Victoria at Sea
I mere end 10 år har NKT været en vigtig leverandør af elkabler til elektrificeringsprojektet i Utsira High offshore-energiområdet på den norske kontinentalsokkel. I tæt samarbejde med Equinor og Aker BP har NKT nu færdiggjort elkabelprojekterne, der forbinder seks offshore olie- og gasplatforme på Utsira High med kysten.
- Det har været en fornøjelse at fortsætte vores langsigtede samarbejde med Equinor og Aker BP ved at støtte elektrificeringen af Utsira High. Projektkampagnen, der strækker sig over mere end et årti, viser tydeligt vores position som den førende leverandør af strømkabler til offshore-energifelter, og det er tilfredsstillende, at vores strømkabler nu yder et vigtigt bidrag til den grønne omstilling i Norge, siger Claes Westerlind, Executive Vice President og leder af højspændingsingeniør- og produktionscentret i Karlskrona, Sverige.
NKT har bidraget med nøglefærdige DC-kabelsystemer (jævnstrøm) til Johan Sverdrup 1 og 2 og har derfra fortsat kabelforbindelserne med AC-kabler (vekselstrøm) til platformene Edvard Grieg, Gina Krog, Gudrun, Ivar Aasen og Sleipner. Alle kabler blev produceret på fabrikken i Karlskrona, Sverige, mens størstedelen af installationen blev udført af det brændstofbesparende kabellægningsfartøj NKT Victoria.
Samarbejdet har været en afgørende faktor for succesen med elektrificeringskampagnen i Nordsøen.
- Vi har haft et godt teamwork med både kunder og underleverandører, hvilket har været afgørende for, at vi har kunnet føre projekterne sikkert i mål uden hændelser eller ulykker. Samarbejdet har også været vigtigt for at kunne levere kabelprojekterne til tiden og inden for budgettet, selv i de udfordrende år med pandemien, siger Claes Westerlind.
Elektrificering af aktiviteterne i Utsira High har været et strategisk fokus for Equinor og Aker BP i flere år og har banet vejen for en betydelig reduktion af kulstofemissionerne fra den norske kontinentalsokkel. Den årlige reduktion på 1,2 mio. tons CO2 svarer til 2,5 % af Norges samlede emissioner i 2022 og spiller en central rolle for at nå klimaambitionerne, herunder målet om netto-nul-emissioner i 2050.
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...