Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT bekræfter turnkey ordre på højspændingskabler til Dogger Bank C havvindmøllepark

30. jun. 2021

Som informeret i selskabsmeddelelse nr. 26 af 23. november 2020, havde NKT indgået en såkaldt Preferred Supplier Agreement (PSA) som hovedleverandør af  on- og offshore DC (jævnstrøm) højspændingseksportkabelsystemer samt installation til tredje fase af verdens største havvindmøllepark; Dogger Bank C. Projektejerne Equinor (50%) og SSE Renewables (50%), har nu tildelt NKT kontrakten, som er betinget af en endelig beslutning ultimo 2021 om finansiering.

offshore windmill park
NKT bekræfter turnkey ordre på højspændingskabler til  Dogger Bank C havvindmøllepark NKT har tilføjet projektet til sin højspændingsordrebeholdning med en kontraktværdi på cirka EUR 280 mio. (cirka DKK 2.085 mio.) i markedspriser, svarende til cirka EUR 230 mio. (cirka DKK 1.715 mio.) i standardmetalpriser.
NKT CEO Alexander Kara siger:
- Ordren på Dogger Bank C projektet fuldender vores involvering i hele Dogger Bank havvindmølleprojektet, hvor vi i 2019 også blev tildelt ordren på eksportkabelsystemerne til Dogger Bank A og B. Det understreger vores evne og knowhow til at kunne håndtere meget store turnkey-projekter. Når hele Dogger Bank vindmølleparken sættes i drift vil den være verdens største og den første havvindmøllepark i England der er forbundet med jævnstrømshøjspændingskabler. Jeg er meget stolt af at vores jævnstrømskabelløsninger, der er bæredygtigt produceret, skal levere vedvarende energi til op mod seks millioner husstande i England.
Ordren til NKT omfatter produktion og levering af 320 kV DC offshore eksportkabler med en samlet systemlængde på over 2x250 km, tilbehør og installation foretaget af kabel-udlægningsskibet NKT Victoria. Produktion forventes at starte i 2022 og med planlagt idriftsættelse i 2026.
Alle eksportkabelsystemer til hele Dogger Bank havvindmølleparken med en installeret kapacitet på over 3,6 GW, produceres på NKTs fabrik i Karlskrona, Sverige, som anvender 100% grøn strøm.
Tildelingen af Dogger Bank C-ordren ændrer ikke på NKT’s finansielle forventninger til 2021.
Michael Nass Nielsen
Head of Investor Relations
Michael Nass

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...