Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT er valgt som foretrukken leverandør til havvindmølleprojektet Triton Knoll

25. sep. 2017

NKT har indgået en såkaldt Preferred Supplier Agreement (PSA) omkring levering og installation af eksport- og arraykabelsystemer til den potentielle havvindmøllepark Triton Knoll. Projektet udvikles af et joint venture bestående af innogy (50%), som også leder projektet og Statkraft (50%). Aftalen er indgået i et konsortium med VBMS, et datterselskab i Boskalis.

windmills at sea
En Preferred Supplier Agreement er et afgørende skridt hen imod en endelig ordre, som er betinget af afsluttende forhandlinger om EPC-kontrakten (projektering, indkøb og konstruktion) og af at projektejerne, innogy og Statkraft, træffer endelig beslutning om finansiering af havvindmølleparken. Denne afgørelse forventes medio 2018. Triton Knoll-projektet omfatter levering af cirka 100 km 220 kV AC offshore eksportkabler og cirka 144 km 66 kV arraykabler, såvel som installation. Havvindmølleparken placeres ud for den engelske østkyst i den sydlige del af Nordsøen. For NKT forventes den endelige ordre at have en værdi af cirka EUR 115 mio. (cirka DKK 857 mio.) i markedspriser. Ordren er betinget af den nævnte finansiering af projektet og kablerne vil blive leveret i henholdsvis 4. kvartal 2019 og 2. kvartal 2020. NKT CEO Michael Hedegaard Lyng siger: Den seneste tildeling af kontrakter i England med henblik på at etablere en række nye havvindmølleparker understreger vores opfattelse af, at offshore vindmarkedet fortsat vil være attraktivt i de kommende år. At vi opnår status som foretrukken leverandør til Triton Knoll-projektet understreger, at NKT er godt positioneret til at tage del i den vækst og udvikling, der fortsat er i dette marked. Triton Knoll blev for nylig godkendt ved den seneste Contract for Difference (CfD) allokeringsrunde i England og forventes at blive en af landets mest omkostningseffektive havvindmølleparker. Triton Knoll havvindmølleparken forventes sat i drift i 2021 og vil årligt levere strøm til mere end 800.000 husstande og den udgør dermed et vigtigt skridt hen imod realisering af de engelske mål for vedvarende energi.
Michael Nass Nielsen
Head of Investor Relations
Michael Nass

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...