Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT gennemfører inspektion og udbedringsarbejde på britisk højspændingskabel

13. maj 2024

NKT har fuldført en vedligeholdelsesopgave på East West-kablet, der forbinder Irland og Storbritannien i tæt samarbejde med ejeren EirGrid Interconnector Designated Activity Company (EIDAC). Det specialiserede inspektions- og udbedringsarbejde sikrer, at kablet vedligeholde optimalt.

NKT Victoria Sea Water Blue
For at optimere ydeevnen og forlænge levetiden af kablet bad EIDAC, der er en del af EirGrid Group, NKT om at inspicere højspændingskablet East West, der forbinder Irland og Storbritannien. Inspektionen er en del af det løbende vedligehold inkluderet i en mangeårig serviceaftale mellem de to virksomheder.
- EirGrid har et mangeårigt partnerskab med NKT, og vi arbejder tæt sammen for at sikre vedligeholdelsen af East West-kablet. Da kablet er en del af den kritiske infrastruktur mellem Irland og Storbritannien, er det afgørende, at det løbende vedligeholdes, så det er i optimal stand. Den seneste undersøgelse viste nødvendigheden af at lave udbedringsarbejde på dele af kablet. Disse arbejder er nu fuldført og sikrer kontinuiteten i forsyningen mellem Irland og Storbritannien, siger Rodney Doyle, Chief Operations Officer i EirGrid.
Undersøgelsen, der blev udført af NKT, inkluderede karakterisering af havbundsforhold langs kablet, hvilket førte til, at betonmadrasser og poser med sten blev placeret over udsatte sektioner af East West-kablet.
Udførelse af periodiske kabelundersøgelser sikrer, at søkablet kan modstå ekstreme forhold og fungere sikkert. Præcise analyser og en vedligeholdelsesplan er centrale for at reducere risikoen for kabelfejl og nedetid.
- Vi er tilfredse med at både inspektion og udbedringsarbejdet er afsluttet ved hjælp af vores kabelskib NKT Victoria i tæt samarbejde med EIDAC. Den langsigtede serviceaftale understreger vores gode samarbejde om at optimere ydeevnen på kablet, siger Axel Barnekow Widmark, Executive Vice President og Head of Service i NKT.
Da offshore-kabler ofte er placeret i barske miljøer, er de kontinuerligt udsat for ekstreme forhold såsom ankring, fiskeredskaber eller mekaniske fejl i områder, hvor havbunden er ujævn. Regelmæssig vedligehold i form af inspektioner kan identificere ændringer i kablets omgivelser, så potentielle kabelfejl kan forebygges, hvilket bidrager til at forbedre kablets operationelle ydeevne.
Lene Christoffersen
Communications Partner
Image Lene Christoffersen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...