Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT gør klar til grøn vækst in Polen

9. nov. 2021

Polen står på tærsklen til et eventyr inden for havvind, og NKT udvider nu sin position i landet med et lokal projekt- og driftscenter, for at ruste sig til forretningsmulighederne, der er drevet af den grønne omstilling i Polen.

Image of Poland PR
Overgangen til vedvarende energi er på vej i Polen, og NKT udvider sit lokale engagement i landet med etablering af et projekt- og driftscenter for at imødekommen forventningerne om en stigende efterspørgsel på både land- og søkabler. Centeret bliver placeret i den polske havneby Gdynia ved Østersøen, hvor flere havvindmølleparker efter planen skal bygges. Investeringen i det nye polske center er et naturligt skridt i NKT’s langsigtede engagement i landet.
- Det stigende fokus på vedvarende energi i Polen er ikke kun godt for miljøet. Det åbner også interessante muligheder for os i det voksende marked for havvind og behovet for løbende udbygning af elnettet. Vi er i forvejen stærkt repræsenteret i Polen, og det er derfor naturligt for os at udbygge vores position i landet med det nye center, siger Alexander Kara, CEO i NKT.
NKT forbereder sig på at tage del i Polens overgang til vedvarende energi, som er forankret i et nationalt mål om at installere op til 11 GW havvind inden 2040. Med højspændingsfabrikker placeret i Karlskrona, Sverige, og Køln, Tyskland, er NKT strategisk godt placeret til at servicere det polske marked og de muligheder, der opstår med den grønne omstilling.
NKT forventer at ansætte de første kabelmontører inden udgangen af 2021, mens yderligere medarbejdere vil blive ansat i takt med, at de første havvindsprojekter materialiserer sig i de kommende år.
Med to eksisterende fabrikker i Polen, som har specialiseret sig i installationskabler, lavspændingskabler og pvc-komponenter, er NKT allerede godt rustet til at imødekomme den stigende efterspørgsel efter energikabler, som bliver drevet af moderniseringen af det polske elnet.
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...