Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT har fået ordren på Borssele Beta offshore AC kabelprojekt

30. okt. 2017

NKT har fået ordren på levering og installation af eksportkabelsystemerne til det hollandske transmissionssystem Borssele Beta fra TenneT. Kontrakten er tildelt i et konsortium med VBMS, et datterselskab af Boskalis.

NKT flaf flying in the wind with grey sky
I november 2016 fik NKT ordren på levering og installation af eksportkabelsystemerne til Borssele Alpha transmissionssystemet, jf. Selskabsmeddelelse nr. 52, med option på Borssele Beta projektet, som nu er finansieret. 
For NKT vil Borssele Beta kontrakten have en værdi af cirka EUR 90 mio. (cirkaDKK 670 mio.) i markedspriser. Ordren omfatter levering af 138 km 220 kV AC højspændingskabler til installation, som foretages af VBMS, i slutningen af 2019.   
NKT CEO Michael Hedegaard Lyng, siger:
Jeg er meget tilfreds med, at vores lange samarbejde med TenneT nu resulterer i en ordre på Borssele Beta projektet og at vi anses som en stærk partner på løsninger til realisering af mål for vedvarende energi. Yderligere investeringer i en ny infrastruktur i både Europa og globalt udgør fortsat et attraktivt marked for NKT. 
De kommende havvindmølleparker Borssele 3 og 4, som skal forbindes til netværket via TenneTs Borssele Beta system, placeres i Nordsøen cirka 20 km ud fra kysten ved den hollandske region Zeeland. Når hele Borssele havvindmølleområdet tages i brug, vil det have en kapacitet på 2 x 700 MW. 
Michael Nass Nielsen
Head of Investor Relations
Michael Nass

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...