Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT indgår kontrakt om levering af mellem-spændingskabler til opgradering af Islands elnet

14. dec. 2023

NKT har modtaget en ordre fra den islandske netoperatør Landsnet på mere end 200 km 66kV kabler til den løbende udvikling af øens elnet. Da 100% af Islands elektricitet kommer fra vedvarende energikilder, vil denne opgradering styrke forsyningssikkerheden i de ofte udfordrende vintermåneder.

Energikabler er rygraden i nutidens elnet og nøglen til at imødekomme de stigende krav til nettet drevet af overgangen til vedvarende energi. For at sikre en pålidelig el-distribution opgraderer den islandske netoperatør Landsnet øens elnet og har valgt NKT til at levere mere end 200 km 66 kV mellemspændingskabler til fem projekter på tværs af øen.
Valget af kabler fra NKT afspejlede Landsnets behov for et kabel, der kunne imødekomme Islands barske installationsmiljø. NKT har en lang tradition for at levere lav- og mellemspændingskabler til det islandske marked og kender vilkårene.
- Vi er stolte af at arbejde sammen med Landsnet og støtte deres bestræbelser på at opgradere og modernisere deres net. Netoperatører og energiselskaber i hele Europa foretager store investeringer i deres net for at sikre, at de er effektive, modstandsdygtige og bedre kan understøtte den stigende efterspørgsel på elektricitet, siger Carlos Fernandez, Executive Vice President og Head of Applications i NKT.
For Landsnet er det fortsatte samarbejde vigtigt for den udviklingen af det nationale elnet.
- Vi har et godt forhold til NKT og kender deres kabler godt. De har forsynet os med kabler til en stor del af vores mellemspændingsnet, som har vist sig at være  modstandsdygtige over for de barske forhold på Island. Hvert år arbejder vi på at opgradere og udbygge nettet. Denne ordre er endnu et skridt i den retning, som hjælper med at modernisere nettet og støtte vores slutbrugere med en mere effektiv og pålidelig elforsyning, siger Landsnets Executive Vice President, Nils Gústavsson.
NKT forventer at afslutte leveringen af mellemspændingskablerne i 1. kvartal 2024.
Vigtige fakta:
  • Kunde: Landsnet
  • Leveringsplan: 1. kvartal 2024
  • Kabeltype: 66 kV mellemspændingskabler
Cable Installation Underground
Landscape Cable Installation
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...