Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT kvalificerer 525 kV højspændingskabel til jævnstrøm til de tyske korridorprojekter, som er en milepæl i den europæiske transformation til grøn energi

23. jan. 2020

NKT har fuldført kvalifikationen af sit 525 kV XLPE højspændingslandkabel til jævnstrøm, som produceres bæredygtigt, til at leve op til kravene til de kommende jævnstrømshøjspændingsprojekter i Tyskland. De projekter udgør et væsentligt skridt i landets overgang til en energiforsyning fra vedvarende energikilder.

Karlskrona Test Chamber
Etablering af kabelforbindelser over lange distancer, som kan transportere vedvarende energi fra de nordlige dele af Tyskland til de sydlige dele, er et vigtigt element i ‘Energiewende’, som er Tysklands langsigtede strategi for et komplet skifte til vedvarende energi. Kabelforbindelserne er ofte betegnes som HVDC korridor-projekterne, som dækker en stor del af landet og vil benytte 525 kV jævnstrømslandkabelsystemer til hovedlinjerne og lavere spændingsniveauer til en lang række vekselstrømsforbindelseslinjer.
NKT 525 kV XLPE højspændingslandkablet til jævnstrøm er kvalificeret til de tyske HVDC projekter efter mere end et års testforløb udført af et eksternt institut. Dette kvalitetsmærke kommer i tillæg til den Cigre-kvalifikation som kablet opnåede allerede i 2014, hvor NKT lancerede 525 kV XLPE energikablet som verdens første af sin art. 525 kV energikablet, som holder et lavt transmissionstab, skal produceres på NKT’s højspændingsfabrikker i Tyskland og Sverige, som udelukkende bruger grøn strøm. Den lokale placering giver samtidig korte transportafstande til HVDC korridorerne og dermed minimeres den samlede CO2-belastning.
- Den yderligere kvalifikation af vores højtydende 525 kV jævnstrømskabel er en milepæl for NKT til at kunne aktiv del i Tysklands energitransformation. Samtidig understreger det vores position som en førende udvikler af energikabler, da vi var de første til at lancere 525 kV XLPE jævnstrømskablet i 2014. Derudover er jeg stolt af at vi med det kabel også kan tilbyde en bæredygtig løsning fra vores højspændingsfabrikker, som bruger 100% grøn el, siger Anders Jensen, Teknologidirektør i NKT.

Pelle Fischer-Nielsen

External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...