Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT leverer turnkey 420 kV højspændings-søkabelsystem som skal styrke elnettet i Stockholm

12. aug. 2019

NKT har vundet søkabel-delen af et projekt, hvor luftkabler skal udskiftes med 420 kV højspændingskabler mellem bydelene Beckomberga og Bredäng i den svenske hovedstad Stockholm. Opgraderingen af forbindelsen skal forbedre stabiliteten af det lokale elnet for at imødekomme en stigende efterspørgsel på el.

HV cable pulled to the sea
Et behov for at øge stabiliteten af det lokale elnet i Stockholm og for også at udvide elnettet til at passe til byens voksende indbyggertal, er de primære grunde til det ambitiøse ”Stockholm Strøm” projekt, der skal garantere forsyningssikkerheden til fremtidige generationer. 
En milepæl i dét projekt er den ordre, som NKT er tildelt på udskiftning af luftkabler med 420 kV vekselstrømshøjspændingssøkabelsystem på den 6 km lange søstrækning mellem bydelene Beckomberga og Bredäng. Ellevio har tildelt ordren og NKT skal levere en nøglefærdig løsning, som består af design, produktion og offshore installation af i alt 50 km elkabler. Kontraktværdien for NKT er cirka EUR 35 mio. (cirka DKK 260 mio.), svarende til cirka EUR 32 mio. (cirka DKK 240 mio.) i standardmetalpriser. 
Vi ser et stigende behov for at udbygge elnettene for at de kan understøtte både stigende befolkningstal, urbanisering og voksende politiske ambitioner om at anvende strøm fra vedvarende energikilder. NKT ses som en stærk partner med gode referencer på denne type opgradering af elnettet. Derfor er vi også tilfredse med at Ellevio, som har været vores kunde gennem mange år, har valgt NKT som leverandør, siger NKTs Executive Vice President Andreas Berthou, med ansvar for højspændingskabelløsninger.
Søkablerne fra NKT skal produceres på fabrikken i Karlskrona, Sverige, forventeligt i 2020, og projektet forventes færdig i 2022.  
Når Beckomberga-Bredäng-forbindelsen tages i brug, skal den drives af Ellevio på et 220 kV spændingsniveau. Derudover er forbindelsen forberedt til en fremtidig udvidelse af elnettet og til et højere spændingsniveau for at undgå yderligere kabellægning på et senere tidspunkt. 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...