Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT når central milepæl i genanvendelse af energikabler

21. okt. 2021

NKT har som den første virksomhed i kabelindustrien genanvendt alle materialer fra sit kabelskrot fra mellem- og højspændingskabler til nye produkter. Resultatet er et gennembrud i at nå virksomhedens ambition om at genanvende alt sit affald.

Image of recycling cable drum
Genbrug af materialer fra energikabler er et vigtigt skridt i at reducere kabelindustriens miljøpåvirkning, og NKT sætter nu nye standarder ved at give kabelskrot et nyt liv som nye produkter. Et strategisk partnerskab med den norske genbrugsspecialist KMT sikrer, at skrotmaterialer fra NKT's produktion nu bliver omdannet til blomsterkrukker, kabeltromler og byggematerialer.
- Vi har taget et vigtigt skridt i retning af at reducere miljøpåvirkningen fra vores kabler ved at have udviklet en proces, der gør det muligt for os at genbruge 100% af vores kabelskrot. Dette er resultatet af et langsigtet fokus på at styrke vores genanvendelse og affaldshåndtering for at reducere CO2-aftrykket af vores kabelløsninger, siger Anders Jensen, Chief Technology Officer i NKT
Genbrug i åbne og lukkede kredsløb er den proces, hvor affald indsamles, genbruges og produceres til at lave noget nyt. Affaldet udnyttes cirkulært uden at have en negativ indvirkning på miljøet.
En game changer
I 2021 solgte NKT sin genvindingsfabrik i Stenlille til KMT og indledte herefter et partnerskab for at løfte genanvendelsen af kasserede energikabler til et højere niveau ved at løse udfordringerne med at genbruge den blandede affaldsfraktion bestående af 30 materialer, der har vist sig særligt svære at genanvende. 
- Det er en afgørende ændring i forbindelse med at skabe en grønnere verden gennem mere miljøvenlige processer. Ved at finde en løsning til de sidste materialer opnår vi fuld genanvendelighed for vores kabelskrot, og vi har nu har bevist, at metaller og kabelplast med succes kan genbruges i andre industrielle produkter, siger Anders Jensen.
Det næste skridt for NKT er at øge de genanvendte mængder, indtil alt produktionsskrot går til enten intern eller ekstern genanvendelse. NKT har en langsigtet ambition om ikke at generere affald og stræber efter at holde alle produkter og materialer længe i brug ved at genbruge, videresælge eller genanvende så mange produktionsmaterialer som muligt.
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...