Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT når en vigtig milepæl på vejen mod en nettoudledning på nul

7. sep. 2023

Science Based Targets initiative har godkendt de kortsigtede mål om at reducere virksomhedens CO2e-aftryk, som NKT har sat som et vigtigt skridt på rejsen mod netto-nuludledning.

SBTi sustainability graphics
Kabelsystemer er afgørende for den infrastruktur, der understøtter den globale overgang til vedvarende energi, og som en førende leverandør af energikabler har NKT gået forrest i at sikre et dedikeret fokus på at reducere CO2e-aftrykket i kabelindustrien. I 2020 tilsluttede NKT sig Science Based Targets initiative (SBTi) som den første store kabelvirksomhed, og nu har SBTi godkendt NKT’s kortsigtede dekarboniseringsmål, der definerer virksomhedens vej til at reducere sin CO2e-udledning .  
- Vi er stolte af SBTi-godkendelsen, som bekræfter vores engagement og proaktive rolle i at reducere vores CO2e-aftryk og vise vejen i kabelindustrien. Dette er en vigtig milepæl på vores rejse mod at have nettoudledning på nul senest i 2050, og vi fortsætter vores stærke fokus på at reducere vores CO2e-udledning fra vores drift, produkter og forsyningskæde, siger Claes Westerlind, administrerende direktør i NKT.  
Med godkendelsen forpligter NKT Cables Group sig til at:   
  • Reducere sine absolutte CO2e-udledninger i scope 1 og 2 med 90% inden FY2030 i forhold til FY2019* (basisår).  
  • Øge det aktive, årlige indkøb af vedvarende elektricitet fra 18% i FY2019 til 100% i FY2023 og fortsætte med 100% vedvarende elektricitet frem til FY2030.   
  • Reducere de absolutte scope 3-udledninger af drivhusgasser fra indkøbte varer og tjenester og brug af solgte produkter med 27,5% inden FY2030 i forhold til FY2019 (basisår).  
Med godkendelsen fastslår SBTi, at NKT’s plan for at nå de angivne mål inden for scope 1 og 2 er i overensstemmelse med scenariet om at holde den globale temperaturstigning under 1,5ºC. De godkendte mål bekræfter NKT's strategiske fokus og igangværende initiativer for at reducere virksomhedens CO2e-udledning. Fra 2019 til udgangen af 2022 har NKT reduceret udledningen i scope 1- og 2 med 79% via initiativer som at drive alle fabrikker med vedvarende elektricitet, øget elektrificering af intern logistik og forbedret energieffektivitet i produktionen. NKT er fast besluttet på at fortsætte eksekveringen af initiativer inden for bæredygtighed, som er en central søjle i virksomhedens strategi ReNew BOOST med det overordnede mål om en nettoudledning på nul senest i 2050. 

Fakta:

Science Based Targets initiative (SBTi) er et samarbejde mellem CDP, FNs Global Compact, World Resources Institute (WRI) og Verdensnaturfonden (WWF). SBTi definerer og fremmer en klar vej for virksomheder til at reducere deres udledning af drivhusgasser. Over 4.000 virksomheder har forpligtet sig til at sætte videnskabeligt baserede mål for reduktion af CO-udledning. 
 
*Grænseværdierne for dette mål omfatter udledninger i forhold til produktion og håndtering af råvarer til bioenergi.
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...