Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT navngiver sit avancerede kabeludlægningsskib NKT Victoria

4. maj 2017

Det nye NKT kabeludlægningsskib blev i dag navngivet NKT Victoria ved en ceremoni på kabelfabrikken i Karlskrona, Sverige. Navngivningen blev foretaget af Blekinges statsamtsmand og markerer starten på en ny æra for NKT med et komplet udbud af nøglefærdige højspændingskabelsystemer til offshore-industrien.

Cable laying vessel NKT Victoria laying a cable

Førende teknologi og bæredygtigt design

NKT overtog kabeludlægningsskibet den 10. april 2017. Det er blandt verdens mest avancerede, med et design som tager udgangspunkt i omfattende erfaring med offshore installationer. NKT Victoria lægger kabler med høj præcision baseret på blandt andet DP3 (dynamisk positionering) teknologi og en fjernstyret enhed, der anvender kameraer og ekkolod. Hvis fiberoptiske kabler til monitorering ikke er en del af energikablet, kan disse lægges på samme tid. 
Disse, og en række andre avancerede faciliteter, bidrager til forbedret effektivitet og højere præcision i installation og service samtidig med at sikkerheden for personalet er den bedst mulige. NKT Victoria anvender en ‘power-from-shore’ løsning og har systemer ombord til opbevaring af strøm. Det reducerer brændstofforbruget og CO2-udledningen markant sammenlignet med andre kabeludlægningsskibe. ’Power-from-shore’-ladningen kan foregå samtidig med at kablet lastes på skibet - en unik fordel, som betyder en mere miljøvenlig drift.  

NKT Victoria fuldender udbuddet af nøglefærdige løsninger

Med kabeludlægningsskibet er NKT projekt set-uppet inden for AC/DC højspændingskabelsystemer komplet og inkluderer planlægning, design, fremstilling, installation og tilknyttede services inden for kabeludlægning. Konceptet kaldes CIS turnkey (kabelsystem, installation og services) og giver kunderne mulighed for at have én samarbejdspartner i hele kabelsystemets levetid med øget fleksibilitet i projektet samt lavere omkostninger og reduceret risiko i selve udførelsen til følge.
President & CEO, NKT, Michael H. Lyng siger:
“Kabeludlægningsskibet gør os til én blandt meget få udbydere af nøglefærdige AC/DC højspændings-kabelsystemer til offshore industrien. Vi er godt positioneret til at tage aktiv del i det voksende, globale marked for offshore vindprojekter og til at udbygge vores omdømme i industrien som en troværdig partner.”
Et stort antal kunder, samarbejdspartnere, investorer og medarbejdere deltog i arrangementet for kabeludlægningsskibet. Efter navngivningen, som blev udført af statsamtmand i Blekinge Berit Andnor Bylund, sejler skibet nu ud på sit første kabeludlægningsprojekt nord for Skotland.

OM NKT

NKT har leveret energikabler siden 1891 og er kabelindustriens pioner i Skandinavien. NKT er i dag en førende og anerkendt global leverandør af nøglefærdige AC/DC kabelløsninger, som imødekommer den voksende efterspørgsel efter bæredygtig energi, og selskabet tager aktiv del i at sikre regeneration af miljøet. NKT udvikler og leverer højkvalitetskabler og tilbehør til projekter inden for elektrisk infrastruktur, byggeri og railway. 
NKT er tilstede i 37 markeder og har nogle af industriens mest moderne produktionsfaciliteter i Europa. NKT har delt hovedkvarter i Danmark og Tyskland, beskæftiger cirka 3.400 medarbejdere og havde i 2016 en omsætning på EUR 1 mia. NKT er ejet af NKT Holding A/S, der er børsnoteret på Nasdaq Copenhagen.
Michael Nass Nielsen
Head of Investor Relations
Michael Nass

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...