Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT og Hydro indgår strategisk partnerskab for at dekarbonisere forsyningskæden for energikabler yderligere

6. mar. 2024

Med en fælles forpligtelse til bæredygtighed og dekarbonisering vil Hydro og NKT nu samarbejde om at finde aluminiumsløsninger med lavt CO2e-aftryk til produktion af mellem- og højspændingskabler.

NKT og Hydro har indgået et strategisk partnerskab, der skal accelerere skiftet til aluminium med lavt CO2e-aftryk og øge deres rolle i at reducere kablers miljøpåvirkning. Samarbejdet vil hjælpe begge virksomheder på deres rejse mod nettonuludledning ved at tilpasse fælles dekarboniseringsmål for både primær og genanvendt aluminium. Partnerskabet vil understøtte NKT i at realisere virksomhedens mål om at reducere scope 3-udledningen med 27,5% i 2030 sammenlignet med 2019.
- Vi er stolte af at indgå i dette strategiske partnerskab med vores langsigtede partner, Hydro. De har dokumenteret erfaring med at levere aluminium med lavt klimaaftryk og vil hjælpe os med at imødekomme den stigende efterspørgsel fra energiselskaber og netoperatører på kabelsystemer  med lavere CO2e-aftryk. På trods af at Hydro arbejder i en energiintensiv sektor, fører Hydro sin industri mod mere bæredygtige løsninger medvægt på dekarbonisering biodiversitet og socialt ansvar. Vi ser frem til vores fortsatte samarbejde med Hydro i de kommende år, siger Will Hendrikx, Driftsdirektør og viceadministrerende direktør i NKT.
Hydro Partnership Handshake
NKT-Aluminium.jpg
Partnerskabet er baseret på mere end 50 års samarbejde, som nu danner grundlaget for et strategisk partnerskab, der skal understøtte begge virksomheders bæredygtighedsstrategier. Partnerne vil også samarbejde om at minimere udledning forbundet med lager, logistik og transport samt muligheder for mere effektive forsyningskæder. Frem mod 2030 vil Hydro og NKT samarbejde om forskning og produktudvikling for at udnytte  brugen af aluminiumvalsetråd, der giver mulighed for endnu lavere CO2e-aftryk.
- Elkabler spiller en afgørende rolle i transmission og tilslutning af vedvarende energi, og energisektoren har et betydeligt potentiale for øget brug af aluminium i sin infrastruktur. Vores fælles køreplan med NKT vil bane vejen for aluminium og dermed reducere det indlejrede kulstof i Europas elnet. Med dette samarbejde fortsætter vi vores strategi om at indgå langsigtede partnerskaber med bæredygtighedsledere i brancher, der er afgørende for den grønne omstilling. NKT og Hydro har fælles fokus på at reducere vores påvirkning på tværs af værdikæden fra minedrift til færdige kabler. Vi ser frem til at samarbejde om alle emissionsområder for at bane vejen for helt nye måder at arbejde på. Sammen kan vi ændre spillet, siger Eivind Kallevik, Executive Vice President for Hydro Aluminium Metal i Hydro.
Med udgangspunkt i flere vellykkede pilotprojekter i 2023 vil NKT integrere Hydros kulstoffattige aluminium (REDUXA 41) i sine løsninger inden for mellemspændingskabler i 2024 og senere i nogle af sine højspændingsprojekter. Dette er i tråd med NKT’s bæredygtighedsstrategi og bidrager til virksomhedens ambitioner om dekarbonisering og tilbyde mere bæredygtige løsninger til sine kunder.
Hydro definerer aluminium med lavt kulstofindhold som havende et fodaftryk på under 4,0 kg CO2e pr. kg aluminium, hvilket er en fjerdedel af det globale gennemsnit. Læs mere her: https://www.hydro.com/en-DK/aluminium/products/low-carbon-and-recycled-aluminium/low-carbon-aluminium/hydro-reduxa/
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...