Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT opfylder naturligvis CPR-reglerne

10. feb. 2023

Valg af kabler i henhold til kravene i BR18.

Low voltage cable being tested in accordance with CPR regulations
Den 9. februar 2023 bragte Tekniq Arbejdsgiverne omkring valg af kabler i henhold til kravene i BR18. Dette har givet anledning til spørgsmål fra installatører omkring valg af kabler. Siden sommeren 2021 har det i BR18 fremgået, at den enkelte installatør skal tage stilling til kablernes CPR-klasse i forbindelse med, hvor meget kablerne fylder i det eller de rum, hvor kabelførings-vejen går igennem (Se BR18).
Derfor opfordrer, NKT, installatører til at forholde sig til BR18 og de krav, der stilles til kabler. Opfordringen gives nu for at installatørerne allerede i den indledende fase af en opgave har klarhed over, hvilke krav til kabler der skal opfyldes samt at disse og de tilhørende kabelprodukter medtages i den videre projektering. 
Det vil stadig i langt de fleste installationsopgaver være muligt at anvende kabler af CPR klasse Eca såfremt kablerne har et samlet overfladeareal på mindre end 5 % af arealet af rummets væg- og loftoverflader.
Se: BR18  4.3.4 Rør- og kabelinstallationer tabel 3.
Installatører, der skal opfylde kravet med CPR-klasse Dca, kan med fordel anvende kabler fra NKT med følgende betegnelser: EXQ XTRA Dca, RXQ XTRA Dca, FXQJ Dca samt AXQJ Dca
Det almindelige installationskabel i CPR-klasse Dca hedder EXQ XTRA Dca og fås både på kabelringe samt på Qaddy. NKT har dermed produkterne til at løse opgaver, der kræver Dca-kabler.
Førende el-grossister har disse Dca kabler oprettet og flere typer er lagerlagt.
NKT står naturligvis til rådighed vedrørende spørgsmål omkring CPR og valg af kabler.
Christopher Tambo
Sales Manager, WH Denmark
Image of Christopher Tambo
Kent Christoffersen
Key Account Manager, Installers
Image of Kent Christoffersen
Henrik Sørensen
Key Account Manager Installers, WH - ØST
Personal
Johnny Lund Sørensen
Key Account Manager, Installers, WH - VEST
Image of Johnny Sørensen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...