Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT opgraderer højspændingsforbindelse mellem Danmark og Sverige

14. okt. 2020

Fire højspændingskabler mellem Danmark og Sverige er blevet erstattet af nye 400 kV XLPE højspændingskabler fra NKT.

Öresund Connection 2020 HVAC XLPE Offshore
Siden 1915 har elnettene i Danmark og Sverige været forbundet via en højspændingsforbindelse, der sikrer effektiv udveksling af energi mellem de to nabolande. Nu har NKT opgraderet forbindelsen ved at udskiftet fire højspændings-kabler fra 1973 med fire nye 400 kV XLPE HVAC kabler. Projektet blev gennemført inden for en stram tidsramme, og de nye kabler er nu taget i brug i den historiske kabelforbindelse.
- Hvis vi skal sikre en effektiv integration af en stigende mængde vedvarende energi, er det afgørende, at vi hele tiden udbygger kabelforbindelserne på tværs af Europa. Derfor er vi stolte af at være med til at opgradere Øresunds-forbindelsen, der ikke kun spiller en afgørende rolle i forsyningssikkerheden i begge lande, men samtidig styrker sammenkoblingen af de europæiske elnet, siger Executive Vice President Claes Westerlind, der står i spidsen for NKTs svenske kabelproduktion i Karlskrona.
Kabelforbindelsen over Øresund ejes af den svenske netoperatør Svenska Kraftnät, der tildelte NKT projektet i et konsortium med Boskalis. Sammen udskiftede de to selskaber de originale, oliefyldte kabler med fire nye 400 kV XLPE HVAC kabler, som blev fremstillet på højspændingsfabrikken i Karlskrona, der kører på 100% grøn elektricitet.
De udskiftede kabler var i sin tid de første olieisolerede kabler på dette spændingsniveau, der blev installeret offshore. De blev produceret af kabelafdelingen i ASEA – der nu er en del af NKT. I et tæt samarbejde med Boskalis, fjernede NKT de gamle energikabler, der blev sendt til genbrug, og installerede de nye højspændingskabler på det samme sted, hvorfra de er forbundet til transformerstationer på den danske og svenske kyst.
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...