Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT opgraderer vigtig højspændingsforbindelse mellem Danmark og Sverige

12. nov. 2018

NKT har vundet turnkey-ordren på at udskifte højspændingsforbindelse mellem Danmark og Sverige. Ordren er vundet i et konsortium med VBMS B.V. og omfatter projektering, produktion og installation af fire 400 kV højspændingskabler samt afmontering af det gamle system.

HV Offshore NordLink
Kabelforbindelsen over Øresund, der sikrer effektiv overførsel af el mellem Danmark og Sverige, skal udskiftes, da de oprindelige kabler blev lagt i 1973. NKT har vundet turnkey-ordren på de nye 400 kV højspændingskabler (vekselstrøm) i et konsortium med VBMS B.V. (nu Boskalis). Forbindelsen er ejet af Svenska kraftnät, der er ansvarlig for det svenske elnet, og spiller en vigtig rolle for opretholdelsen af den høje forsyningssikkerhed i de to lande.  
- Kabelforbindelser på tværs af landegrænser er afgørende for at sikre effektiv fordeling af energi, og vi er altid glade for at deltage i udviklingen og vedligeholdelsen af det globale elnet. Vi er stolte af, at vi er udvalgt til at udskifte Øresundsforbindelsen, og vi ser frem til at fortsætte vores tætte samarbejde med Svenska kraftnät og Energinet. Med ordren fortsætter vi samtidig vores momentum i markedet og understreger vores stærke position inden for højspændingskabler, siger Executive Vice President Andreas Berthou, som er ansvarlig for højspændingskabelløsninger i NKT.
De 36 km 400 kV ekstruderede HVAC-kabler skal fremstilles på NKT's fabrik i Karlskrona, Sverige, i 2019. Projektet forventes at være afsluttet i 2020. NKT skal stå for den landbaserede del af opgaven med projektering, fremstilling og installation, mens Boskalis skal hente og genbruge de gamle oliefyldte kabler og tage sig af offshore-delen af kabeludlægningen.  
Med ordren på kabelforbindelsen over Øresund fortsætter NKT de positive takter i højspændingsmarkedet, hvor virksomheden for nylig også har annonceret ordrerne på højspændingskabler til de britiske havvindmølleparker Hornsea 2 og Triton Knoll samt til olieplatformen Johan Sverdrup 2 i Norge.
Ordren har for NKT en værdi på ca. 22 mio. euro svarende til ca. 20 mio. euro i standard metalpriser. 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...