Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT reducerer sit miljøaftryk med genanvendelse af XLPE-materialer

26. mar. 2020

NKT genanvender materialet polyethylen (XLPE), der anvendes til isolering af kabler. For NKT er dette et vigtigt skridt i ambitionen om at reducere Co2-fodaftrykket på sine lav-, mellem- og højspændingskabelløsninger.

Cable drum
Strømkabler er kernen i de globale elektricitetsnet, der er afgørende for overgangen til vedvarende energi, og fokus på bæredygtighed i strømkabelindustrien øges konstant. Som en førende leverandør af strømkabler arbejder NKT konstant med at udvikle bæredygtigheden i virksomhedsporteføljens livscyklus. Nu har NKT med succes genanvendt XLPE-materiale som en af de første strømkabelvirksomheder, og minimerer dermed Co2-fodaftrykket på sine løsninger. Genanvendelsesprocessen er udviklet i et research-projekt med det svenske researchinstitut RISE IVF, AXJO Plastic og materialespecialisten Borealis.
Jeg er stolt over at NKT viser vejen inden for genanvendelse af materiale fra kabelproduktion, og viser at genanvendelse af XLPE er muligt på industrielt niveau på vores specialdesignede genbrugsanlæg i Stenlille, Danmark. Med genanvendelse af XLPE fra produktionsanlæg i Sverige, Danmark og Tyskland tager vi et betydeligt skridt i vores ambition om at reducere Co2-fodaftrykket og sikre en bæredygtig livscyklus i vores strømkabelportefølje, siger Alexander Kara, Direktør og CEO i NKT.
I de seneste år har NKT med succes industrialiseret processen med genanvendelse af XLPE i tæt samarbejde med AXJO Plastic, som nu fremstiller robuste kabeltromler af det genanvendte XLPE-materiale. Fordelene ved genanvendelse er klare. Materialeomkostningerne reduceres betydeligt sammenlignet med nye råmaterialer og ca. to tons Co2 spares for hvert ton genanvendt XLPE.
Bæredygtigt XLPE-materiale
For NKT er mekanisk genanvendelse af XLPE et initiativ, der hører under virksomhedens fokus på at drive bæredygtighed ind i strømkabelindustrien. Da XLPE-isoleringen ofte udgør en betydelig del af virksomhedens strømkabler, arbejder NKT tæt sammen med materialeleverandøren Borealis om at opdage og udvikle bæredygtige løsninger med XLPE-materialer til strømkabelindustrien. 
Et stærkere fokus på bæredygtighed i vores forsyningskæde er et naturligt skridt i at reducere det generelle Co2-fodaftryk på vores strømkabler. Da XLPE er et vigtigt materiale til vores højtydende strømkabler, er jeg glad for at opleve et tættere samarbejde med vores hovedleverandør Borealis for fortsat at drive bæredygtige XLPE-løsninger frem, Siger Alexander Kara.
Ud over fokus på genanvendelse af materialer, driver NKT alle sine højspændingsfabrikker på 100 % grøn elektricitet, hvilket minimerer det generelle Co2-fodaftryk i porteføljen af strømkabelløsninger.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...