Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT satte strøm til en af de største vindmølleparker i Nordeuropa

4. apr. 2022

En vindmøllepark ved navn Björnberget er langsomt ved at tage form uden for den lille svenske region Ånge. NKT blev valgt til at levere alle mellemspændingskabler til Björnberget - mere end 200 kilometer i alt.

björnberget Nkt wind park windmill landscape snow
Björnberget er et af de største projekter af sin art i Nordeuropa, og når det står færdigt i slutningen af 2022, vil 60 vindmøller rejse sig over fyrretræerne midt i den svenske skov. Det siger sig selv, at et sådant projekt kræver en lang liste af distributører. Efter en grundig udvælgelse, som tog mere end et år, blev NKT valgt til at levere alle kabler til hele projektet.
"Når det drejer sig om NKT, vidste vi, at vi ville få værdi for pengene med hensyn til produktkvalitet. Men den egentlige grund til, at vi valgte NKT, var deres omfattende erfaring på dette område samt at de er en troværdig, lokal partner, som er nem at arbejde sammen med", siger Markus Persson, Key Account Manager, Onninen.
NKT kunne opfylde kravene
NKT var i stand til ikke blot at opfylde kravene til omkostninger, volumen og logistik, men også til at opfylde nogle af de "blødere" krav.
Tillid og troværdighed var vigtige punkter for bygherren. Vores erfaring med lignende projekter samt vores gode forhold til grossisterne styrkede tilliden mellem bygherren og NKT. Vores kundeservice og supportfunktioner var også en vigtig årsag til, at NKT vandt projektet, da bygherren ønskede klare og pålidelige kommunikationslinjer gennem hele processen.
Desuden kan NKT levere alle de forskellige kabler, der er nødvendige i en vindmøllepark, hvilket gør os til en ”one stop shop” for sådanne projekter. Vores 36 kV mellemspænding er bygget til det skandinaviske klima. De barske forhold, den stenede undergrund og de ekstreme temperaturforskelle kræver kabler, der kan fungere under disse forhold.
björnberget Nkt wind park windmill landscape snow
Cable worker laying Axal-TT medium voltage cable in the ground
Nogle af verdens bedste og stærkeste mellemspændingskabler, der er bygget til barske forhold
AXAL-TT Endurance og AXALJ-TT er de mellemspændingskabler, der anvendes under disse barske forhold til at forbinde vindmøllerne.
Kablerne er lokalt produceret i Falun og er udviklet og testet til at modstå ekstreme temperaturforskelle, sne, is, vand og barske jordbundsforhold.
  • Har en mekanisk stærk, stødabsorberende flerlagskappe til installation i eksisterende jord
  • Har skærmtråde indlejret i ledende polymermateriale, hvilket resulterer i dobbelt beskyttelse mod skærmkorrosion for at sikre 100 % skærmfunktion i hele kablets levetid
  • Er let at håndtere for hurtig og ukompliceret installation
  • Er et virkelig sikkert kabel med 100 % metalafdækning under kappen - berøringssikker løsning
  • Består kun af et metal (Al) og en polymer (Polyolefin) - Det bedste valg for miljøet
  • Kan fås i 12 kV, 24 kV og 36 kV, enten standardlængde eller skræddersyet til dine behov
Endelig var vores nordiske beliggenhed og lokalkendskab en af de afgørende faktorer. Vi var altid tæt på og kunne levere produkterne hurtigere.
Det er rimeligt at sige, at vores vinderkombination var gode produkter og gode mennesker - tæt på.
"Et krævende projekt som dette er altid et spørgsmål om at få alle ender til at mødes. Både med kunden og internt for at levere det bedst mulige resultat. Alle fra NKT har været samlet - fra kundesupport til produktion. Dette var den største vindmølleparkordre i Falun-fabrikkens historie, og ikke alene leverede vi alle de produkter, der var nødvendige for projektet, men de blev også leveret til tiden", siger Mikael Åkerlund, Key Account Manager Utility, NKT (Sverige) AB.
Björnberget er en af de største vindmølleparker i Nordeuropa og forventes at producere 1,1 TWH årligt, hvilket vil forsyne 300.000 husstande med bæredygtig elektricitet. Björnberget er udviklet af RES i samarbejde med Enlight Renewable Energy og Prime Capital's Prime Green Infrastructre Fund 

Når det drejer sig om NKT, vidste vi, at vi ville få værdi for pengene med hensyn til produktkvalitet. Men den egentlige grund til, at vi valgte NKT, var deres omfattende erfaring på dette område samt at de er en troværdig og lokal partner

— Markus Persson, Key Account Manager, Onninen

Mikael Åkerlund
Key Account Manager Elnät

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...