Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT skal styrke lokalt elnet i Norge med ny ordre på to højspændingskabler

28. jun. 2018

NKT har vundet turn-key ordren på to højspændingskabler, der skal forbedre forsyningssikkerheden i regionerne Hedmark og Oppland i Norge.

Layers of high voltage offshore cable
NKT skal levere to 145 kV højspændingskabler (jævnstrøm) til elnettet i regionerne Hedmark og Oppland, der ligger nord for Oslo i Norge. Her er den lokale netoperatør Eidsiva Nett AS i færd med at opgradere elnettet for at sikre nem adgang og bedre forsyningssikkerhed til de lokale forbrugere i området omkring søen Mjøsa. NKT skal levere en totalløsning, der omfatter design, ingeniørarbejde, produktion, installation og levering af de 35 kilometer søkabler, der installeres i selve søen.
- Vi har stor erfaring fra projekter i Norge, og vi er stolte af at tage del i udviklingen af det norske elnet. Med Mjøsa-projektet spiller vi en aktiv rolle i at sikre forsyningssikkerheden i området og i at understøtte integration af vedvarende energi, siger Michael Hedegaard Lyng, CEO i NKT. 
Kablerne skal efter planen producers på NKT’s fabrik i Karlskrona i løbet af 2018, og projektet forventes afsluttet i 2019. Med en totalløsning får Eidsiva Nett AS en mere effektiv projekteksekvering med færre grænseflader, der reducerer den overordnede risiko.
NKT har bred erfaring fra kabelprojekter i Norge og arbejder i øjeblikket på de kabelsystemer, der leverer strøm til boreplatformene Johan Sverdrup og Martin Linge, som bliver placeret i Nordsøen. Tidligere har NKT også leveret kabler til de norske boreplatforme Goliat, Gjøa og Troll A.
Værdien af ordren i Norge ligger under NKT’s grænse for offentliggørelse, og projektet ændrer ikke de finansielle forventninger til 2018. 
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...