Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT Victoria klar til biobrændstof

25. sep. 2023

NKT har fået certificeret sit kabelskib NKT Victoria til at kunne bruge biobrændstoffer såsom hydrogenbehandlet vegetabilsk olie (HVO), hvilket vil reducere CO2-aftrykket fra hendes operationer markant.

NKT Victoria at sea
Som en af de første virksomheder i kabelindustrien har NKT certificeret sit kabelskib NKT Victoria til at kunne operere på HVO. Certificeringen giver NKT mulighed for at reducere CO2-aftrykket fra skibets brændstofforbrug med mere end 98%*, hvilket vil udgøre et væsentligt bidrag til virksomhedens ambitioner om at reducere sit samlede CO2-aftryk.
- Med NKT Victorias certificering viser vi endnu en gang vores førende position inden for bæredygtighed i branchen. Dette vil føre til betydelige reduktioner i CO2-udledningen fra vores offshore-operationer og er et nøgleelement i at opnå vores klimamål. Ved at kunne operere på biobrændstof fortsætter vi med at gå forrest og imødekomme vores kunders stigende efterspørgsel på mere klimavenlige produktion- og installation af kabler, siger Claes Westerlind, administrerende direktør for NKT.
I september 2023 validerede Science Based Target-initiativet (SBTi) NKTs kortsigtede dekarboniseringsmål. HVO-certificeringen af NKT Victoria er et vigtigt skridt for at nå det SBTi-godkendte mål om at reducere scope 1 og 2 med 90% i 2030 i forhold til 2019. Biobrændstof er et diesellignende brændstof, der er fremstillet af biologisk affald uden brug af fossile ressourcer.
NKT Victoria blev indviet i 2017 og er et af verdens mest avancerede og brændstofeffektive kabelskibe. Hun er i stand til at lægge to HVDC og fiberoptiske kabler på samme tid samt HVAC-kabler og dybhavsinstallation. Med mulighed for at bruge biobrændstof styrker NKT Victoria sin position som et af de mest energieffektive kabelskibe i branchen.
Certificeringen af NKT Victoria blev udført af DNV.
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...