Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT Victoria udnævnt til Ship of the Year 2017

30. maj 2017

Kabeludlægningsskibet NKT Victoria er i dag tildelt Ship of the Year 2017 prisen i Norge. Ved en ceremoni på NorShipping messen i Lillestrøm, Norge overrakte den norske arbejds- og socialminister, Anniken Haugli prisen under tilstedeværelse af HKH kronprins Haakon af Norge.

HV Offshore Rentel Project
Prisen blev overrakt til ejeren af skibet, NKT ved administrerende direktør Michael Lyng, til Kleven skibsværftet ved administrerende direktør Ståle Rasmussen, til tegnestuen Salt Ship Design ved administrerende direktør Arne Stenersen samt til skibets kaptajn, Svein Ole Sæter. 
Juryen anerkendte NKT Victoria for med sine unikke egenskaber og innovative løsninger at være blandt verdens førende kabeludlægningsskibe. Skibet repræsenterer de bedste kompetencer inden for norsk skibsdesign og -byggeri, fremhævede juryen. 
“Jeg er stolt af, at NKT Victoria er tildelt Ship of the Year prisen. NKT Victoria er noget helt særligt, ikke kun inden for denne specifikke del af shipping-industrien, men også i kabelindustrien. Med skibet kan vi som én blandt meget få kabeludbydere i verden tilbyde vores kunder komplette kabelløsninger, fra design og produktion til installation og service”, siger Michael Lyng, administrerende direktør i NKT.
“Som stolte skibsbyggere er det en fantastisk anerkendelse at NKT Victoria er udnævnt til Ship of the Year. Dette projekt er et godt eksempel på styrken i norsk skibsdesign og -byggeri i hård international konkurrence. Et tæt samarbejde mellem NKT, Salt Ship Design og Kleven har resulteret i et skib, der er fremtidssikret, konkurrencedygtigt og innovativt,” siger Ståle Rasmussen, administrerende direktør i Kleven. ”Det har været en udfordring at bygge NKT Victoria, en af verdens mest avancerede og brændstofeffektive kabeludlægningsskibe, men det er vi vant til at håndtere i Kleven. Det er sådan du overlever i denne branche – ved at have dygtige og erfarne medarbejdere som tager de udfordringer, du giver dem.” 
“Vi er stolte af, at NKT Victoria har fået prisen og vores skibsdesignere har virkelig sat pris på det gode samarbejde som er baggrunden for dette skib. Det tætte samarbejde med NKT, en global pioner i kabelindustrien og Kleven, en førsteklasses skibsbygger, har udmøntet sig i et skib med imponerende operationelle færdigheder. Godt samarbejde fører til gode resultater”, siger Arne Stenersen, administrerende direktør i Salt Ship Design.

Om prisen

Den prestigefyldte Ship of the Year pris uddeles af det store nordiske skibsmagasin Skipsrevyen. Kandidaterne nomineres af magasinets læsere, mens den endelige udvælgelse foretages af en jury bestående af Sturla Henriksen, adm. direktør i Norges Rederiforbund, Lars Gørvell-Dahll, branchechef i Norsk Industri og Asle B. Strønen, redaktør på Skipsrevyen. www.shipoftheyear.com

Om NKT Victoria

NKT Victoria er et af verdens mest avancerede kabeludlægningsskibe og dets innovative design er resultatet af omfattende erfaring inden for offshore installation. Skibet kan håndtere udlægning af DC højspændingskabler og fiberoptiske kabler samtidig såvel som installation af AC højspændingskabler ved hjælp af avancerede strammersystemer. Disse og mange andre avancerede faciliteter bidrager til forbedret effektivitet og service, og med konstant fokus på sikkerhed. Længde: 140 m Bredde: 29,6 m Dybgang: 7,2 m Aptering: 100 personer Dækareal: 1600 m2

Om NKT

NKT er en af kabelindustriens pionerer og har været det siden 1891, og i dag er vi stadig på forkant med at efterkomme verdens stadig voksende efterspørgsel efter energi. Det er vi med baggrund i vores ekspertise inden for transport af energi og omkostningseffektiv produktion på det højest tekniske niveau og med regeneration af miljøet for øje. Vi kombinerer den globale og lokale tankegang med fokus på partnerskaber, og vi tror på, at vi gennem samarbejde kan forme fremtiden og udleve vores passion; to bring power to life.
NKT er en anerkendt, global udbyder af nøglefærdige AC/DC kabelløsninger og med delt hovedkvarter i Danmark og Tyskland. Vi har cirka 3.400 medarbejdere og realiserede i 2016 en omsætning på EUR 1 mia. NKT er ejet af NKT A/S, der er børsnoteret på Nasdaq Copenhagen. www.nkt.com
Om Salt Ship Design
Salt Ship Design har base i Stord, Norge og er en uafhængig skibs-tegnestue, som tegner offshore- og specialskibe til kunder overalt i verden.  Hos Salt Ship Design har vi et stort fokus på at optimere skibets ydeevne. Vores stolthed og anerkendelse er forbundet med succesrige sejlskibe.
Vores hold af flådearkitekter og marineingeniører kombinerer erfaring og knowhow med entusiasme, kreativitet og dedikation for at udvikle og levere den design og dokumentation, der er nødvendig for at kunne bygge et skib. Salt Ship Design har cirka 75 medarbejdere. www.saltship.com
Om Kleven 
Kleven er Norges største skibsbygger-koncern med speciale i at bygge og udstyre store og teknologisk avancerede skibe til internationale kunder. Nogle af de seneste leverancer inkluderer  offshore construction skibe, megayachts, fiskerbåde og skibe til havminedrift. Kleven har flyttet en stor del af konstruktionsprocessen tilbage til Norge og stræber efter at levere de mest profitable og effektive løsninger til verdens største skibsredere. Koncernen har to skibsværfter: Kleven Verft AS i Ulsteinvik og Myklebust Verft AS i Gursken i Sande. Kleven er familieejet og har cirka 750 medarbejdere. www.kleven.no

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Asnaes
Loading...