Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT vinder serviceordre på reparation af energikabel mellem Danmark og Norge

23. okt. 2017

NKT har vundet turnkey-ordren på reparation af offshore-kablet Skagerrak 2, der blev beskadiget i juli. Ordren er tildelt af norske Statnett, og reparationen forventes at begynde i oktober.

Cable loading on a sunny day
Den globale kabelproducent NKT skal reparere kablet Skagerrak 2, som er et af de fire højspændingskabler, der transporterer bæredygtig energi mellem Norge og Danmark. Kablet mellem Kristianstad i Norge og Tjele i Danmark blev beskadiget i slutningen af juli, og i løbet af oktober og november skal NKT udbedre skaderne på det 250 kV masseimprægnerede (MI) jævnstrømskabel. Reparationen omfatter alt fra projektstyring, havbundsanalyse, levering af samlinger og udførelsen af selve reparationen, som bliver gennemført med verdens mest avancerede kabeludlægningsskib NKT Victoria.
Oliver Schlodder, Executive Vice President og Head Service and Accessories i NKT, siger;
”Vi glæder os til sammen med Statnett at få genskabt den fulde kabelforbindelse mellem Norge og Danmark. Det er udfordrende at udføre offshore-reparationer i vinterhalvåret, men vi har både stor erfaring og et højteknologisk kabelskib at trække på, så vi kan hjælpe Stattnett med at minimere kablets nedetid.”
NKT har stor erfaring med installation og service af on- og offshore højspændingskabler inden for både jævn- og vekselstrøm. Serviceopgaven i Skagerrak er en CIS-totalentreprise (Cable System, Installation and Service), der giver kunder som Statnett mulighed for kun at arbejde sammen med en leverandør, hvilket øger fleksibiliteten og reducerer risikoen i kabelprojekter.
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...