Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

NKT vinder stor ordre om at understøtte udbygningen af det polsk elnet

13. jun. 2024

NKT skal levere 1300 km 20 kV-kabler til forsyningsselskabet Tauron for at understøtte udbygningen af et stærkere og mere robust elnet i Polen.

Vedvarende energi spiller en stadig vigtigere rolle i Polens energimix med et nationalt mål om, at det skal udgøre mere end 30% af landets forsyning inden 2030. Dette vil kræve en markant udbygning af solenergi til 5-7 GW i 2030 og 10-16 GW i 2040. Med ordren skal NKT understøtte den grønne omstilling i Polen ved at levere 1300 km 20 kV-kabler til forstærkning af den del elnettet, der drives af forsyningsselskabet Tauron. 
- Vi er stolte af at støtte Polen i at udbygge elnettet, så det er klar til en øget mængde vedvarende energi. Det er en generel tendens, vi ser på tværs af Europa, og derfor øger vi også vores kapacitet inden for mellem- og højspændingskabler for at imødekomme vores kunders stigende efterspørgsel, siger Carlos Fernandez, direktør for forretningsområdet Applications, der omfatter lav- og mellemspændingskabler i NKT
Polen har sat ambitiøse mål om at udbygge og modernisere sit elnet for at sikre infrastrukturen er på plads til den nationale omstilling til vedvarende energi. Udbygningen af elnettet er centralt for sikre en høj forsyningssikkerhed, der er tæt forbundet med de fremtidige vækstmuligheder i Polen. Frem mod 2040 forventer Polen at have udbygget og moderniseret elnettet i en sådan grad, at det understøtter de nationale klimamål.
Med ordren fortsætter det tætte samarbejde med Tauron om at fremtidssikre det polske elnet. Med mere end 400 medarbejdere i Polen er NKT med til at fastholde lokale arbejdspladser og understøtte udviklingen af infrastrukturen til den grønne omstilling.
Fakta:
  • Ordren omfatter 1300 km 20 kV-kabler leveret i perioden 2024-2025
  • Tauron Group er den største forsyningsselskab i Polen
  • Tauron Group leverer 51,6 TWh elektricitet over et areal på 57.000 km2 og betjener 5,8 millioner kunder i det sydlige Polen
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...