Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

Nye ESG-vurderinger: NKT anerkendt for sit fokus på bæredygtighed

30. sep. 2021

Bæredygtighed er et bærende element i NKT, og nu anerkendes virksomhedens målrettede indsats i nye, forbedrede ESG-vurderinger.

ESG_Ratings_picture$COR_COR_PIC_.jpg
NKT øger konstant sin indsats indenfor bæredygtighed, og nu anerkendes det dedikerede arbejde af tre uafhængig ESG-bureauer, som alle forbedrer ESG-vurderingerne af NKT.
De opdaterede vurderinger fra EcoVadis, Sustainalytics Risk Rating og MSCI ESG Ratings vurderer virksomhedens aktiviteter inden for miljø, social ansvarlighed og governance. Med de forbedrede vurderinger, cementerer NKT sin førende position inden for bæredygtighed i kabelindustrien.
- Vi spiller en central rolle i den globale omstilling til vedvarende energi, og det er naturligt for os at have et stærkt fokus på bæredygtighed. Jeg er stolt over, at vi er blevet anerkendt for vores praksisser inden for bæredygtighed af de tre eksterne bureauer, der dækker vores indsats. De nye vurderinger afspejler vores arbejde og engagement i at fremme bæredygtighed og understøtte den grønne omstilling med vores kabelløsninger, siger Alexander Kara, CEO i NKT.
De forbedrede ESG-vurderinger er et resultat af et løbende fokus på at fremme bæredygtighed i NKT. Specifikke initiativer omfatter øget datatransparens, tilfredsstillende eksekvering på bæredygtighedsinitiativer såsom brugen af alternativt brændstof til gaffeltrucks, at al produktion kører på grøn elektricitet, et øget fokus på sikkerhed, diversitet og inklusion i organisationen såvel som at samarbejde med ansvarlige og bæredygtige leverandører.
I 2020 tilmeldte NKT sig til Science Based Target Initiative (SBTi) som den første, større strømkabelvirksomhed, der skal være CO2-neutral senest i 2050 og forpligtede sig samtidigt til at reducere sit CO2-aftryk med gennemsnitligt 5 % årligt.
Nye ESG-vurderinger af NKT
  • EcoVadis: Forbedret fra Sølv- til Platin-vurdering, hvilket placerer NKT blandt den øverste 1 % af alle vurderede virksomheder og organisationer
  • Sustainalytics: Forbedret fra ‘Middel’ til ‘Lav’ risiko for at opleve væsentlige økonomiske konsekvenser fra ESG-faktorer, hvilket giver NKT en position blandt top-4% i kategorien elektrisk udstyr
  • MSCI EGS Ratings: Forbedret fra BBB til AA, den næstbedste vurdering i MSCI-systemet
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...