Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.

Qaddy® fremskynder elarbejdet i finsk boligbyggeri

4. okt. 2019

Et boligkompleks, som er ved at blive bygget i Helsinki, er en blanding af højhuse og indkøbscenter. Indkøbscentret blev åbnet i 2018, og det første bolighøjhus færdiggøres i 2019. Det 134 meter og 35 etager høje højhus bliver det højeste boligbyggeri i Finland.

NKT flaf flying in the wind with grey sky
Amplit Oy står for elarbejdet og i samarbejde med den finske grossist Ahlsell leverer NKT halogenfrie installationskabler på Qaddy. "For Amplit startede projektet i april 2017, og højhuset er den første bygning, hvor vi anvender Qaddy" fortæller Miikka som er projektingeniør hos Amplit. 
Nemme at flytte uden tunge løft
Elektrikerne Jori og Tero fra Amplit har installeret mange kilometer kabler til højhuset ved hjælp af Qaddy. De er meget tilfredse med, hvordan denne nye type kabeltromle fungerer. "Den er nem at flytte, og man slipper for at løfte tunge tromler," siger Jori. "Og eftersom Qaddy har samlet alt i ét – kabeltromle, afruller og vogn – er der ingen grund til at have separate kabelrullestativer med sig," fortsætter Tero. De har også bemærket, at det er praktisk, at man kan se kabeloplysningerne oven på Qaddy, når der er begrænset plads. 
På arbejdssteder, hvor mange mennesker arbejder samtidig, kan pladsen hurtigt blive trang. "Qaddy-tromler er nemme at flytte rundt selv på trange steder, og det er ikke nødvendigt at opstille kabelrullestativer. Qaddy kan også rumme mere kabel end de små tromler, der ellers skulle anvendes her," siger Tero. 
Hurtig og effektiv levering via grossisten
Der er cirka 20 Qaddy-tromler i brug på byggepladsen på et givet tidspunkt. Når Qaddy-tromlen er tom, sendes den tilbage til fabrikken for at blive serviceret, rengjort og genopfyldt. Det er vigtigt, at bestillingerne leveres til tiden i et tætbebygget byområde, da der ikke er en nok plads til at modtage alle leverancer fra forskellige leverandører samtidig. "Planlagte leverancer fra Ahlsell er forløbet uden problemer: De tomme tromler afhentes om morgenen, og så leveres der nye i løbet af formiddagen," siger Jori. 
Den finske grossist Ahlsell er også tilfreds med det nye produkt. "Da vi tilbød Amplit Qaddy, var de imponeret over den nye og nemme udrulningsfunktion og installation samt omkostningseffektiviteten. Vi besluttede, at produktet straks skulle med i salgsprogrammet og være på hovedlageret. Det er ret usædvanligt, at lanceringen af et nyt produkt forløber så glat," siger Timo Heinonen, som er kundechef hos Ahlsell. Andre kunder har også givet positiv feedback.
Set fra grossistens synspunkt har det været ligetil at foretage leverancer af Qaddy fra NKT-fabrikken til hovedlageret og derfra til arbejdsstedet. Amplit sørger for at tilrettelægge bestillingerne, så både grossisten og installationsfirmaet sparer ressourcer til planlægning af logistikken.
Fordelene ved at bruge Qaddy på faciliteter, der allerede er i brug
For Ahlsell er højhuset det første større byggeri, hvor der anvendes Qaddy. Tidligere er der leveret Qaddy til arbejde i erhvervsfaciliteter, der allerede er i brug, fordi de er nemme at anvende til arbejde indendørs, hvor der skal være rent. "Kabelafrullere i metal og kabeltromler i træ ridser ofte gulvoverfladen, men med Qaddy har man undgået sådanne problemer," siger Timo.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...