Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.
Denne side er oversat automatisk, det originale indhold kan findes på www.nkt.com

Succesfuld indtrækning af kablet i Shetlands HVDC-forbindelsen

20. mar. 2023

NKT og SSEN Transmission har nået en vigtig milepæl i installationen af Shetland HVDC Link med den vellykkede indtrækning af 320 kV HVDC-strømkablet.

Weisdale Voe
Inddragelsen er en vigtig milepæl i forbindelse med, at Shetlandsøerne for første gang tilsluttes det nationale elnet, da den næste del af kabellægningen til søs går i gang, hvilket er med til at sikre øernes fremtidige forsyningssikkerhed med ren, kulstoffattig strøm.  Forbindelsen vil gøre det muligt at tilslutte 600 MW ren, vedvarende elproduktion - herunder Viking Energy Wind Farm på 457 MW, som efter færdiggørelsen vil blive Storbritanniens mest produktive landvindmøllepark - og dermed støtte de britiske og skotske mål for nettonulpunkt og energisikkerhed.
- Installationen af det undersøiske kabelsystem er kompleks og kræver en betydelig planlægning for at nå dette punkt, og samarbejdet med NKT, der er ekspert i undersøiske kabler, har gjort det muligt at gennemføre denne proces pålideligt, sikkert og efter højeste standard. Den anden kabelkampagne markerer et spændende skridt i projektet for SSEN Transmission og vores entreprenører, og vi ser frem til at afslutte denne fase af undervandskabelkampagnen i løbet af de kommende uger, siger John Scott, direktør for Shetland HVDC Link-projektet hos SSEN Transmission.
Inddragningen blev gennemført af den dygtige besætning på kabellægningsfartøjet NKT Victoria. Når det er fastgjort i overgangssammenføjningsbugten, vil offshore-kablet blive forbundet med det tidligere installerede HVDC-kabel på land, som derefter vil blive forbundet til SSEN Transmissions Kergord HVDC-konverterstation og AC-understation. 
- Vi er meget tilfredse med, at vi fortsætter det gode samarbejde med SSEN Transmission ved at udnytte vores omfattende erfaring inden for HVDC-teknologi til at muliggøre kulstoffattig strømforsyning til Shetland, siger Claes Westerlind, Executive Vice President og leder af NKT's højspændingsfabrik i Karlskrona, Sverige.
Shetland HVDC Link-projektet er på vej til at blive afsluttet i sommeren 2024.
Pelle Fischer-Nielsen
External Communications Officer
Pelle Fischer Nielsen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...