Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.
glasshouse in nature

100 år gamle drivhuse får nyt liv

- og lys

Kunde og slutkunde

SIF Gruppen & Banegaarden

Projektets placering

København

Kabeltype

NOIKLX90, Qaddy

Billede ovenfor

Forma Studio
Installatøren SIF Gruppen og NKT har arbejdet tæt sammen om at give nyt liv til to gamle drivhuse i det økologiske fødevaremekka, Banegaarden, i det centrale København. NKT har leveret nye kabler til drivhusene, som er produceret med 100% vedvarende elektricitet.
Midt i København, lige bag Hovedbanegården og togskinnerne, mellem gamle træer og brombærbuske, har et stykke jord ligget uberørt hen siden 1950'erne. Indtil for et par år siden, hvor en gruppe iværksættere gik sammen om at restaurere og genopbygge området, og Banegaarden blev født. Et nyt mad- og kulturmekka i København med en bæredygtig dagsorden om at genbruge og genanvende hver eneste komponent. Hvert eneste køleskab, vindue og planke har haft et formål før. Næsten intet på Banegaarden er nyt, men alt er brugbart.

Kun bæredygtige produkter

SIF Gruppen, en dansk installatørvirksomhed, blev valgt til at installere elektricitet i Væksthuset - og opgaven var enkel: anvend så mange bæredygtige løsninger som muligt. På grund af SIF Gruppens veletablerede bæredygtighedsfokus havde de allerede en liste over distributører med samme syn på bæredygtighed - og NKT var en af dem.
"Det var et ganske nemt valg at spørge, om NKT ville levere kablerne til Væksthuset. NKT har samme tankegang som os, og arbejder på at skabe produkter med et reduceret CO2-aftryk. Desuden producerer NKT deres produkter i Europa - og vi taler samme sprog, når det kommer til vores syn på fremtiden" - siger Christian Lui Polte, Service Manager hos SIF Gruppen.
 

NKT reagerer på en stigende efterspørgsel

Overgangen fra drivhus til eventområde kræver nye kabler. NKT har leveret alle de kabler, der skal til for at installere lys og el i Væksthuset, så det kan leve op til et moderne samfunds behov og regler.
"Vi har været klar på at deltage i dette projekt, fra det øjeblik, vi fik opkaldet. SIF er en af vores store kunder, og vi samarbejder på en række bæredygtige projekter, så det var en no-brainer for os. Vi støtter op om et mere elektrificeret samfund ved at have fokus på udvikling af kabler, der understøtter bæredygtighed og som kan anvendes i bæredygtigt byggeri, og vi har leveret både kabler og kabelholdere til projektet" - siger Henrik Sørensen, Key Account Manager hos NKT.
Fælles for SIF Gruppen og NKT er, at de oplever en stigende efterspørgsel efter bæredygtige produkter fra deres kunder. På nogle områder er det måske ikke det billigste eller nemmeste valg at tage den bæredygtige løsning, men når det kommer til NKT-kabler, er alle vores kabler produceret på 100% vedvarende elektricitet, så prisen stiger ikke, når man vælger den vores løsning. Verden bliver mere og mere bevidst om de udfordringer, vi står overfor, og Væksthuset vil yderligere fremskynde den tendens, da drivhuset vil være et vigtigt læringsrum for både børn og voksne om klimaforandringer - og hvordan man forebygger dem.

Det var et ganske nemt valg at spørge, om NKT ville levere kablerne til Væksthuset. NKT har samme tankegang som os, og arbejder på at skabe produkter med et reduceret CO2-aftryk.

— Christian Lui Polte, Service Manager, SIF Gruppen

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...