Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.
House in forest at lake

Klimaindsats

Vi arbejder konstant på at reducere vores CO2-aftryk i tre scopes, og vores mål er at reducere 90 % af emissionerne i scope 1 og 2 inden 2030 (i forhold til 2019.) Vores indsats er forankret i tre hovedsøjler; Netto-nul-udledende drift (scope 1 og 2), Energieffektivitet (scope 1 og 2) og Dekarbonisering af værdikæden (scope 3).
Vi ser nu resultatet af det løbende fokus på at reducere vores CO2e-udledning ved at fastholde et lavt niveau af scope 1 og 2-udledninger på trods af en betydelig stigning i produktionen. Siden 2019, har vi reduceret vores udledning med 77%. Nu fortsætter rejsen.

Klimamål godkendt af Science Based Target Initiative  

 
SBTi har verificeret, at vores kortsigtede klimamål er i tråd med 1,5°C-scneraiet for den globale opvarmning: 
  • Reducere de absolutte CO2e-udledninger i scope 1 og 2 med 90% inden FY2030 i forhold til FY2019* (basisår).  
  • Øge det aktive, årlige indkøb af vedvarende elektricitet fra 18% i FY2019 til 100% i FY2023 og fortsætte med 100% vedvarende elektricitet frem til FY2030.   
  • Reducere de absolutte scope 3-udledninger af drivhusgasser fra indkøbte varer og tjenester samt brug af solgte produkter med 27,5% inden FY2030 i forhold til FY2019 (basisår).  
** Grænseværdierne for dette mål omfatter udledninger i forhold til produktion og håndtering af råvarer til bioenergi.  

Produktion af elkabler med lavt CO2-aftryk

I 2021 er alle vores fabrikker gået over til at anvende vedvarende elektricitet, hvilket reducerer vores scope 2-udledning betydeligt. Dette tiltag har spillet en vigtig rolle i at reducere vores CO2-udledning betydeligt de seneste år. I 2022 har vi udvidet initiativet, så de fleste af vores kontorer nu også bruger 100% vedvarende elektricitet.
Ændringen i vores elforsyningen er dokumenteret af EU Guarantees of Origin, som er markedsbaserede instrumenter, der certificeres eksternt. Garantierne dokumenterer, at vores elforbrug er baseret på vedvarende energi til elkabelproduktionen i Tyskland, Danmark, Sverige, Norge, Storbritannien, Polen og Tjekkiet.
House in forest at lake

Dekarbonisering af værdikæden

Et vigtigt element på vores rejse mod netto-nul-udledning er at dekarbonisere de materialer, der anvendes i vores kabler og tilbehør, som udgør en betydelig del af virksomhedens CO2-aftryk. For at drive dekarboniseringsprocessen fremad, kører vi et langsigtet program om leverandørengagement med vores hovedleverandører for at opbygge en bæredygtig forsyningskæde.
Se flere oplysninger om vores program for leverandørengagement i Bæredygtighedsrapporten.

Brug af kobber med lavt CO2-aftryk fra en svensk mine til produktion af HVDC-strømkabler

Electrical car charging station

EV-mobilitet og alternative brændstoffer

Brændstof til stationært og ikke-stationært udstyr udgør en betydelig del af vores CO2-udledning, og en reduktion af brændstofforbruget er afgørende for at reducere vores miljøpåvirkning.
Vi ændrer processer og maskiner til at køre på vedvarende elektricitet eller fossilfri brændstof. Overgangen af vores flåde til elektriske/hybridbiler (EV) er blevet indledt, og for at støtte denne ændring er der installeret elektriske opladere flere steder. Vi har indledt den trinvise overgang til elbiler i 2021 og sigter mod at have en fuldt elektrisk flåde i 2025.
På højspændingsfabrikken i Karlskrona, Sverige, kører størstedelen af gaffeltruckene på elektricitet eller biobrændsel, og overgangen fra fossilt brændstof har reduceret CO2e-emissionerne fra intern logistik med 80 % i forhold til 2020. Erfaringerne fra den vellykkede indførelse af alternative brændstoffer på den svenske fabrik, influerer nu den interne logistik i hele NKT, og vi har som mål udelukkende at envende fossilfrie brændstoffer til vores landbaserede køretøjer inden 2027.

Initiativ om grønne logistikkøretøjer på højspændingskabelfabrikken i Karlskrona, Sverige

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...