Kontakt
Find de rette NKT-kontaktpersoner til din region her.
Recycling plant

Cirkularitet

Sådan behandler vi vores affald

Rejsen mod nul affald

Giv strømkabelskrot et nyt liv

NKT's genbrugsproces spiller en vigtig rolle i vores ambition om at begrænse vores miljømæssige aftryk, og i årenes løb har vi støt reduceret vores deponering af affald og har nået betydelige resultater på rejsen mod at eliminere deponering. I hele organisationen reducerer vi mængden af affald, der ryger på lossepladsen.  Effektiv materialeudnyttelse har været et langsigtet fokus, der muliggør en høj udnyttelse.
Affaldsstrategien definerer tre centrale vejledende principper:
  • 1. Fremme cirkularitet med hensyn til materialer og materialeanvendelse
  • 2. Ingen kompromiser med hensyn til deponering og forbrænding af affald
  • 3. Integrering af de 5R'er (affald, reduktion, genbrug, genanvendelse, genbrug, genbrug) i affaldshåndteringen i NKT
Se flere oplysninger om vores affalds- og cirkularitetsprogrammer i Bæredygtighedsrapporten.
Image of city energy

Økodesign og innovation

Behovet for ny teknologi er afgørende for en fremtid med lavt CO2-udslip, da de globale elnet konstant udvides, drevet af megatrends som urbanisering, decentralisering og en stigende efterspørgsel efter elektricitet produceret fra vedvarende energikilder.
Som teknologileder i kabelindustrien udvikler vi løbende nye teknologier for at muliggøre mere effektiv, pålidelig og bæredygtig transmission af el baseret på miljøvenlige materialer.  

Udvikling af materialer

Miljøpåvirkning og CO2-aftryk er centrale overvejelser, når vi udvikler nye produkter og løsninger. Et centralt fokus i denne udvikling er at designe bæredygtige fremstillingsprocesser, effektiv materialeanvendelse, lang produktlevetid og mulighed for nedlukning og genanvendelse.
Vi undersøger, udvikler og tester løbende nye materialer med konstant fokus på at minimere miljøpåvirkningen fra vores produkter og løsninger. I 2020 introducerede vi mekanisk genanvendelse af tværbunden polyethylen (XLPE) som den første virksomhed i kabelindustrien. De genanvendte materialer fra produktionen får et nyt liv i nye applikationer og produkter såsom urtepotter, kabeltromler og byggematerialer.

Innovation

Superledende teknologi

Superledende elkabler har et enormt potentiale til støtte for den grønne omstill
Læs pressemeddelelsen
Superconductor superlink

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nu!

Vil du gerne være opdateret og modtage nyheder fra NKT? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv regelmæssigt opdateret om produkter, løsninger og services.
Tilmeld dig nu!
Rip cord
Loading...